
شما یک کارآفرین هستید که به دنبال ایجاد یک وب سایت برای یک تجارت جدید هستید. اولین کاری که باید انجام دهید این است که نام دامنه خود را ثبت کنید و به دنبال در دسترس بودن دامنه باشید. این می تواند یک کار دلهره آور باشد زیرا دامنه ای که برای وب سایت خود می خواهید ممکن است قبلاً توسط شخص دیگری گرفته شده باشد.
خوشبختانه همه امیدها از بین نمی رود. هنوز هم می توانید اطلاعاتی در مورد مالک وب سایت دریافت کنید، با آنها تماس بگیرید و ببینید آیا آنها علاقه مند به فروش دامنه هستند یا خیر. اگر آنها مایل به فروش دامنه مورد نیاز شما هستند، می توانید نام دامنه مورد نظر خود را ایمن کنید.
علاوه بر این، ممکن است دلایل دیگری وجود داشته باشد که بخواهید صاحب یک وب سایت را پیدا کنید. ممکن است بخواهید در مورد طراحی و محتوای یک وب سایت پرس و جو کنید، بررسی کنید که آیا کسب و کار قانونی است یا اینکه واقعاً چگونه کار می کند.
قبل از پرداختن به برخی از راههای یافتن مالک وبسایت، مهم است که ابتدا تفاوت بین مالک دامنه و مالک وبسایت را درک کنید.
مالک دامنه کیست؟
مالک دامنه اساساً مالک قانونی نام دامنه است. این می تواند یک فرد یا یک سازمان باشد. نام مالک دامنه معمولاً به عنوان یک ثبت کننده دامنه درج می شود.
هر دامنه دارای چهار مخاطب است:
- مالک / ثبت کننده
- مدیر
- فن آوری
- صورتحساب
صاحب وب سایت کیست؟
صاحب وب سایت شخصی است که کد وب سایت شما را طراحی و می نویسد. آنها می توانند در صورت درخواست شما حقوق مالکیت را به شما منتقل کنند. اگر می خواهید صاحب وب سایت شوید، می توانید از شرکت توسعه وب خود بخواهید که مالکیت وب سایت شما را به شما بدهد.
تفاوت بین مالک وب سایت و صاحب دامنه چیست؟
بزرگترین تفاوت بین صاحب دامنه و صاحب وب سایت این است که مالک دامنه معمولاً همان موجودیت است. این می تواند یک فرد یا یک تجارت باشد، اما یک وب سایت می تواند متعلق به چندین نهاد باشد. به عنوان مثال، وب سایت کسب و کار شما ممکن است متعلق به یک شرکت یا چند شریک باشد. از طرفی دامنه ها معمولا برای یک نفر ثبت می شوند. مالک وب سایت و صاحب دامنه می توانند یکسان یا متفاوت باشند.
چگونه صاحب وب سایت را پیدا کنیم؟
اگر میپرسید چه کسی صاحب یک وبسایت است، در اینجا پنج راه برای پیدا کردن صاحب وبسایت وجود دارد.
1. مشاهده وب سایت
تا حد زیادی ساده ترین راه برای یافتن صاحب یک وب سایت این است که به خود وب سایت نگاه کنید. به وب سایت مراجعه کنید و صفحات زیر را مرور کنید:
- درباره ما
- مخاطب
- سیاست حفظ حریم خصوصی
هنگامی که از صفحه سیاست حفظ حریم خصوصی بازدید می کنید، اطلاعات تماس فهرست شده برای گزارش مشکلات حریم خصوصی را ببینید. در بیشتر موارد، این معمولاً اطلاعات تماس یا آدرس فیزیکی صاحب وب سایت است.
به پایین صفحه بروید و به دنبال پاورقی وب سایت بگردید. در اینجا خواهید دید که حق چاپ وب سایت متعلق به چه کسانی است و کدام آژانس طراحی و توسعه وب سایت را ایجاد کرده است. این معمولاً به شما سرنخی در مورد صاحب وب سایت می دهد.
2. تاریخچه ثبت دامنه را تجزیه و تحلیل کنید
هنگامی که جستجوی در دسترس بودن دامنه را انجام می دهید، فقط به شما می گوید که آیا دامنه در دسترس است یا خیر. برای شناسایی مالک وب سایت، باید تاریخچه ثبت دامنه را بررسی کنید. که معمولاً به عنوان تاریخچه WHOIS شناخته می شود، سوابقی را برای هر نهاد مرتبط با دامنه مذکور از زمان ثبت آن نگهداری می کند.
شرکت اینترنتی نامها و شمارههای اختصاصیافته (ICANN) نهادی است که مسئول مدیریت ثبت نام دامنه و مالکیت آن است. یک رکورد WHOIS در دسترس عموم برای هر نام دامنه ثبت شده در ICANN ایجاد می شود که شامل اطلاعات تماس مالک دامنه است.
شما فقط باید به سراغ آنها بروید سایت اینترنتی، نام دامنه را وارد کرده و Lookup را بزنید. این به شما تاریخچه کامل ثبت دامنه را می دهد. علاوه بر این، به راحتی می توانید اطلاعات تماس صاحب دامنه را دریافت کنید. اگر اطلاعات قابل مشاهده نباشد، به احتمال زیاد دامنه به عنوان خصوصی ثبت شده است.
3. با کارگزار دامنه تماس بگیرید
اگر نتوانستید اطلاعات مورد نیاز را از تاریخچه ثبت دامنه دریافت کنید، می توانید با کارگزار دامنه تماس بگیرید. این کارگزاران دامنه افرادی هستند که نام دامنه را می فروشند. برخی از این کارگزاران دامنه حتی می توانند به شما در یافتن اطلاعات مالک دامنه به عنوان بخشی از فرآیند خرید و فروش کمک کنند.
4. ایمیل های مرتبط با آن دامنه را پیدا کنید
هر زمان که شخصی دامنه ای را ثبت کرد، می تواند یک آدرس ایمیل با آن دامنه ایجاد کند. خبر خوب این است که می توانید از ابزارهای آنلاین مانند hunter.io برای پیدا کردن آدرس های ایمیل مرتبط با یک دامنه خاص. به سادگی یک نام دامنه وارد کنید و Hunter.io می تواند لیستی از تمام آدرس های ایمیل مرتبط با آن را به شما ارائه دهد.
5. از موتورهای جستجو یا رسانه های اجتماعی استفاده کنید
آخرین اما مطمئنا نه کم اهمیت ترین موتورهای جستجو و رسانه های اجتماعی است. بله شما آن را درست خواندید. برای یافتن صاحب وب سایت می توانید از موتورهای جستجو و سایت های رسانه های اجتماعی استفاده کنید. به عنوان مثال، می توانید از LinkedIn برای یافتن کارمندانی که برای یک شرکت خاص کار می کنند استفاده کنید. علاوه بر این، میتوانید نتایج را بر اساس عنوان شغل و بخشها فیلتر کنید و به شما کمک میکند جستجوهای خود را به واحدهای عملکردی مختلف محدود کنید.
شما به راحتی می توانید افرادی را پیدا کنید که در بخش IT و بازاریابی یک شرکت کار می کنند. این شما را به افرادی که مسئولیت مدیریت یک وب سایت را بر عهده دارند نزدیکتر می کند. با کمی آزمون و خطا می توانید فرد مناسب را پیدا کنید. پس از انجام این کار، مستقیماً با آنها تماس بگیرید. به طور مشابه، شما همچنین می توانید از موتورهای جستجو مانند گوگل برای پیدا کردن اطلاعات تماس افراد استفاده کنید.
از چه روشی برای شناسایی صاحب یک وب سایت استفاده می کنید و چرا؟ آن را در بخش نظرات زیر با ما به اشتراک بگذارید.